pondělí 26. října 2009

Škodolibá radost

Za rohem máme potraviny - večerku, prostě ten obchod, co si naši šikmoocí přátelé otvírají na každém kroku. Je to trochu paradox - ten obchod totiž vznikl na místě, kde byl předtím obchod s oblečením Thor Steinar, oblečením pro holohlavé blbečky. Byly tady dva takové, jeden hned vedle ještě zůstal. Trochu zvláštní, vidět vedle sebe obchody, které jsou tak odlišné. A dneska, když jsem šla nakoupit do té večerky, ulpělo mé oko na krásné věci - výloha a dveře obchodu pro blbečky jsou celé celičké polité černou barvou. Barva je i na chodníku, barva je na domě, prostě celý Thor Steinar nebo Londsdale nebo co to tam prodávají, celé je to pocákané černou barvou. To člověka potěší, že není jediný Leteňák, kterého uráží, že tady takový obchod vzniká, a co víc, že se tady už pár let drží.
A pak si člověk představí, jak musí prodavač odstraňovat tu černou barvu a jeho bílé árijské ruce se začerní... Nádherná to představa:)

1 komentář:

  1. ono proč ne, člověk si jednou za čas musí udělat radost na účet druhého člověka, ale pozor na předsudky: http://data.idnes.cz/mfdnes/kavarna/pdf/2008/kavarna-20080920.pdf, aby se Ti z Tvého světa člověk zbytečně nevytrácel, ...

    ... aneb není skinhead jako skinhead, stejně jako není rocker jako rocker.

    OdpovědětVymazat